М3 College препоръчва: „Презентирай като Стив Джобс“

От:

„Човек може да има най-великата идея на света – съвършено различна и новаторска, но ако не може да убеди достатъчно хора, тя няма значение“, пише още в началото на книгата “Презентирай като Стив Джобс” с автор Кармайн Гало.

Презентациите се превърнаха в основен инструмент на бизнес комуникацията. Но дали представяме добре продукта си? Можем ли да заинтригуваме публиката, както Стив Джобс накара хиляди да чакат неговите презентации с интерес.

Лекторите в M3 College през януари препоръчват „Презентирай като Стив Джобс“ като наръчник по пътя към успеха. Както участниците в курса по „Маркетинг и продажби“, така и PR специалистите в курса „Бизнес етикет и протокол. Презентационни умения“ могат да извлекат изключително ценни съвети от най-новата книга на издателство ROI. Това четиво е подходящо за всеки комуникатор.

Кармайн Гало е изучил и анализирал най-добрите презентации на Джобс, като е извлякъл блестящи примери.

Според Гало презентациите на Джобс са представления, организирани около три действия – създаване на история, създаване на изживяването, репетиции.

Авторът ни разкрива техниките на известния в целия свят завладяващ оратор за удивителна презентация:

– как да създадем идея,

– как да представим посланието си,

– как да направим нашата презентация вълнуващо изживяване,

– какви елементи трябва да съдържа тя,

– как да подобрим езика на тялото си,

– начин на изказ, дикция и дори ни напътства какво да облечем.

Тези и още много най-различни презентационни техники ще ви доближат до лидера, който искате да бъдете.

Информацията е публикувана на Tuesday, 17 January 2012 в 1:40 pm в категория Marketing, PR. Можете да проследите отговорите чрез RSS 2.0 feed.

4 отговора на “М3 College препоръчва: „Презентирай като Стив Джобс“”

 1. M. Angelova  казва:

  Книгата наистина показва най-доброто от един гений за времето си. Неслучайно за Стив Джобс хората казват: “Нещата, които човек най-много иска да прави, са нещата, които вероятно най-много си струва да бъдат направени!“

 2. Mariya G Podekova  казва:

  “Презентирай като Стив Джобс” е моята книга. Казвам моята, защото сякаш е писана за мен. Както сякаш е писана и за теб, за него, за нея….
  Това е книга, писана за всички, които си дават сметка, че да презентираш е умение, което трябва да развиваш у себе си и да ставаш по-добър след всяка презентация.
  Това не е книга за Стив Джобс.
  Не е и за програмите, с които се правят презентации.
  Не е и за дизайна на слайдовете.
  Това е книга за теб – за човека, който в крайна сметка превръща слайдовете в история и с чара и словото си предава на аудиторията своята история по-възможно най-подходящия начин.
  Тя е за всеки в бизнеса, защото всеки в бизнеса прави и изнася презентации.

 3. Mariya G Podekova  казва:

  За всеки, които иска да успее днес, защото днес освен да имате страхотна идея, трябва да я презентирате успешно – за да я разберат хора и да си дадат сметка, че вашата идея ще направи живота им по-лесен.

 4. Milena Stratieva  казва:

  @Mariya G Podekova, Благодаря за коментарите :-)

Публикуване на отговор