Основи на маркетинга и създаване на маркетинг стратегия за нов продукт

Основи на маркетинга и създаване на маркетинг стратегия за нов продукт

НАЧАЛО:

20 Юни 2016 Рі. От 19:00 С‡.

Цена:

190 лв.

Начин на плащане:

В брой и по банков път

Лектор:

Владислав Георгиев, Александър Христов и Огнян Бекяров

Хораруим:

12 Учебни часа

сертификат:

Всеки курс гарантира високо ниво на подготовка, сертифицирано (след полагане на изпит) от МОН с удостоверение за професионална специализация.

Период на провеждане:

20 Юни 2016 - 27 Юни 2016

материали:

Материалите ще се получават на място и ще са съобразени с практическата насоченост на курса

Маркетингът не е нещо ново, но все още е непознат за много хора. А това е процесът, който свързва продукта и потребителя.

Как да оптимизираме процеса на търсене и предлагане, кои са 4те П-та, какво е жизнен цикъл на продукта и кои са основните процеси на планиране в маркетинга?

Не пропускайте курса "Основи на маркетинга" с Владислав Георгиев, Огнян Бекяров и Александър Христов, които ще ви покажат и как да създадем маркетинг стратегия за нов продукт.

 

В този курс ще получите ценни умения и съвети за това как да позиционирате конкурентно своя продукт, да откриете своите потребители, да ги подготвите за въвеждане на нова марка и кои са основните характеристики на една марка. Ще научите кои комуникационни подходи са работещи и кои не.

 

20 юни (понеделник) и 22 юни (сряда) от 19 до 21 часа,

25 юни (събота) от 10 до 17 часа

и изпит на 27 юни от 19 часа.

 

Програма:

  1. Въведение. Стратегически маркетинг и планиране, основни принципи в съвременния маркетинг. Потребители и потребителско поведение. Кое е новост в продукта и кое – не, как да бъде представена на пазара. Създаване на отличителност.
  2. Маркетингови проучвания за нов продукт – какво могат и какво не могат. Типове маркетингови проучвания – познатост и употреба, удовлетвореност и други. „Данните не са информация“ – как да продължим нататък. Стратегически резултати
  3. Маркетингът: продукт, цена, дистрибуция, промоция. Позициониране на продукт на пазара. Маркетингова информация: пазар, конкуренция, потребители.
  4. Разработване на нов продукт – проучване. Проучване на пазара, идея за създаване на продукт. Нови пазарни ниши.
  5. Разработване на нов продукт – реализация. Продуктови категории. Определяне и комуникиране на ползите на продукта за потребителите.
  6. Асортиментна политика, разширяване и стесняване на асортимента.
  7. Маркетинг на нов продукт – презентации

 

Цената на курса е 190 лв. При заплащане на място в деня на курса цената е 220 лв. Важат всички стандартни отстъпки на М3 College.

След успешно завършване на курса участниците получават удостоверение за професионално обучение.

 

Информация за лекторите:  

 

Огнян Бекяров е съдружник в маркетинговата консултантска фирма „Ремарк Консултинг“. 
След завършване на образованието си в Атинския университет започва работа в екипа, облужващ Глобул в рекламна агенция MAG Advertising. 
През следващите 7 години е част от Client Service отдела на DDB Sofia, работейки по проекти на Piraeus Bank, McDonald' Bulgaria, Audi, Seat и други, а по-късно е стратегически планьор в Euro RSCG Sofia за Volkswagen. 


Владислав Георгиев е съдружник в маркетинговата консултанска фирма „Ремарк Консултинг“. 
От 1998-а се занимава професионално с реклама като криейтив, като е бил част от екипа на рекламни агенции като Агора, Saatchi & Saatchi и Leo Burnett. 
През 2010-а става маркетинг мениджър на Престиж 96, като се грижи и за разработването на новите продукти на компанията. 
Работил е за компаниите Philip Morris, Proctеr & Gamble, Microsoft, Ideal Standard, Флорина, Nexcom, Престиж, Овъргаз, БТА, BBB, Allianz, Vivacom, Bacardi, Fujitsu-Siemens, Interlease и др.

 

Д-р Александър Христов е комуникационен специалист и университетски преподавател. Води курсове по маркетинг и ПР в УНСС и в НБУ. От 2010 г. е Акаунт директор в ПР агенция Civitas България. Доктор в сферата на комуникациите и магистър по международни икономически отношения. През периода 2011 г. до 2013 г. е Председател на Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО), в момента е член на УС, а от 2006 до 2011 г. е Председател на Комисията по етика на БДВО. Автор e на книгата „ПР практика: Работа с агенция” и на над 50 публикации в наши и чужди специализирани издания. Бил е председател и член на жури на конкурси за кампании и постижения в областта на връзките с обществеността – ПР приз, Eventex Awards.

« Обратно