4 доказателства, че контент маркетингът е оръжието, което ви трябва

4 доказателства, че контент маркетингът е оръжието, което ви трябва

09 март 2018 Рі.

Ако сте се ровили в проучвания, вече знаете, че видео съдържанието е от най-голямо значение в социалните медии, а за по-качествено общуване с аудиторията компаниите използват чатботове и приложения за съобщения. Ясно е, че гласовото търсене, изкуственият интелект и виртуалната реалност променят начина, по който възприемаме един бранд. Това, което не се споменава често обаче, е, че отборът от технологии и инструменти няма да постигне достатъчен ефект, ако не е подкрепен от усилията на талантлив екип, който да създава маркетинг на съдържанието.

 

Ето четири важни тенденции в така наречения контент маркетинг, които показват, че той набира все повече сили:

 

1. Успешните маркетолози ценят и приоритизират творчеството при създаване на съдържание.

 

 

За да ви забележат сред количеството информация онлайн, е важно вашето съдържание да бъде уникално и ангажиращо – а това е трудно за постигане без да се даде поле за изява на творчеството. Важно е по маркетинг проекти да работи екип от хора с разнообразни таланти и идеи, който да грабва потребителите с уникално съдържание, което да обикнат. А потребителите предпочитат искрени и значими истории вместо сходно и изчерпано съдържание.

 

2. Написването на една блог публикация отнема повече от три часа.


 

Изследване на Orbit Media след 1000 блогъри сочи, че през 2017 г. авторите на съдържание са прекарали повече време в подготовката на един пост, отколкото през отминалите няколко години. Потребителското внимание става все по-трудно за привличане и задържане, а с това и времето за изготвяне на по-качествено съдържание също се увеличава. Повишената продължителност на този процес е знак, че поддържането на съдържание е ценна инвестиция, а екипната работа помага повече за високото качество и последователност.

 

3. Включването на професионални редактори в процеса носи повече успех.


 

Вероятността маркетолозите, работещи съвместно с редактор или коректор, да докладват по-добри резултати е с 43% по-голяма. Проучванията подкрепят този факт с години, тъй като професионално написаното и проверено съдържание винаги превъзхожда останалото, при което това предимство отсъства. Без него грешките се отразяват зле на имиджа на бранда, затова е препоръчително да инвестирате както в създатели на съдържание, така и в редактори. Така всеки от тях може да се съсредоточи в това, което е най-добър, и да бъде максимално ефективен.

 

4. Най-успешните маркетолози залагат на работния процес, за да бъде творческото съдържание ефективно.


 

Неслучайно при екипите, отчитащи по-добри резултати, се наблюдават и по-ефективни работни процеси – такива, които помагат на всички да реализират най-добре уменията си. Продуктивните процеси на работа не се случват просто така – те се наблюдават и усъвършенстват от мениджърите на проекти. Ето защо освен авторите на съдържание и коректорите, ролята на мениджърите в маркетинг екипа е не по-малко важна.

Източник: Nickie Bartels, PR Daily
« Обратно