M3 COLLEGE Курс

M3 COLLEGE Курс

Стани добър журналист, каквото и да ти струва това с Георги Милков

В този курс ще разберете каква е истинската природа на журналистиката и кои са основните фактори, които формират добрия журналист. Ще научите по какъв начин да проверявате фактите и как да използвате различни източници на информация. Ще откриете, че журналистиката е работа не само с факти, но и с хора, а и за хора.

Лекторът Георги Милков ще разкрие тайните на качественото интервю и ще ви даде практически съвети как да се справяте с трудните събеседници. Това е курс не само за тези, които мечтаят да бъдат журналисти, а и за тези, които искат да разбират по-добре медиите.

Специален акцент в програмата е и ролята на социалните мрежи в развитието на съвременната журналистика. Курсът е изцяло практически ориентиран, а лекторът Георги Милков – доказан професионалист с над 25-годишен опит в медиите.

 

За лектора

Георги Милков е сред най-уважаваните и авторитетни български журналисти. Отразявал е някои от най-значимите международни събития в последните години от най-горещите точки в света – Афганистан, Ирак, Либия, Йемен. Интервюирал е редица влиятелни световни лидери, сред които Реджеп Таип Ердоган, Бенямин Нетаняху, Шимон Перес, Шиндзо Абе и други.

Още като студент по журналистика в Софийския университет Георги Милков започва кариерата си във вестник „24 часа“, където работи и до днес. Бил е главен редактор на списание „TREND”, както и на българското издание на „GEO“. В периода 2015 – 2018 г. води съботния блок „Плюс Това“ по БНТ 1. През 2020 г. отново се завръща в обществената телевизия като водещ на образователното предаване „Религията днес“.

Работата на Георги Милков го среща със стотици хора по целия свят и го води на вълнуващи пътешествия в десетки страни.

 

 

Виж всички курсове