M3 COLLEGE Курс

M3 COLLEGE Курс

Как да създадем продукт Супербранд с Мая Герасимова

В този курс ще научите 5 важни и необходими стъпки, през които преминава процесът на създаване на нов бранд, продукт или услуга. Ще разберете какви проучвания е необходимо да направите и кога да използвате качествени и количествени изследвания. Ще се запознаете с основни принципи и примери при създаване на име, дизайн и регистрация на търговска марка. Ще научите как да намерите вашата таргет група, как да откриете потребностите на потребители от бейби бумърс до поколение Z и как да формулирате USP на бранда. Ще разберете и дали да използвате интегрирани комуникации или как да изберете най-подходящия комуникационен микс за таргет групата.

Целият курс е базиран на реалния ми опит в създаването на над 10 нови бранда и продукти в различни категории бързооборотни стоки на българския и международния пазар, които се превърнаха в пазарни лидери.

Обща продължителност на видеоуроците в курса - 72 мин.

За Мая Герасимова

Мая Герасимова е завършила Техническия университет  - София, специалност Биотехнологии. Специализирала е Международни икономически отношения. Притежава  диплома за професионален мениджмънт от The Open University към Нов български университет в София. 

Мая е работила повече от 25 години в сферата на бързооборотните стоки,  
започвайки кариерата си в козметичната индустрия в „Българска Роза Севтополис“. Следват 6 години в Nestle и Danone на търговска позиция. Като Маркетинг директор в Белла България, Девин, Димитър Маджаров и Нухелт работи за създаването и развиването на едни от най-успешните български марки. Отличена е като „Бранд мениджър на годината" за лансирането на марката ЛЕКИ през 2005 г. и има 4 награди EFFIE. 9 от марките, които е управлявала, са получили отличието Superbrand за периода 2006-2019 г.

Последният значим проект е създаването на бранда „Rice UP!“ за здравословен снакс на база кафяв ориз, с който компанията Нухелт успя да навлезе в над 50 пазара.

От февруари  2020  Мая Герасимова е Директор „Маркетинг“ на  „Рубела Бюти“ –  най-големия български производител на козметика. Тя се включи в разширяването на продуктовото портфолио на компанията, лансирайки на пазара серия продукти за дезинфекция с бранда Derma Intensive+.

Виж всички курсове